Historie

Hvem er Kennelsemine og Historien bag

Kennelsemine har beliggenhed i midtjylland, nærmere bestemt Ansager. Ansager er en lille by der nok er mest kendt for at huse Mariehaven som mange kender fra TV charlies program “Musik i Mariehaven”. Kennelsemine ejes og drives af Henry Hansen som har sin daglige gang bland hundene. Henry Hansen har mange års erfaring med opdræt af hunde. Han startede for 35 år siden. Den gang var det opdræt af Sankt Bernhards og Golden Retriever racerne. For ca 20 år siden skiftede han til Racen Dansk Svensk gårdhund. Nogle år senere kom racen mops også til. I de efterfølgende år havde Henry 4 tæver som fik et kuld hvalpe om året. Dog bekymrede det Henry at Mopsen havde tendens til svære vejrtrækningsproblemer. Ved et tilfælde, ja nærmere et uheld blev en af de Dansk Svensk gårdhund parret med en Mops’e han. I starten var Henry naturligvis bekymret over hvad disse hvalpe skulle ende ud som. Men til sin store glæde opdagede Henry at disse hvalpe ikke kun var utrolig kønne men også utrolig stærke og ikke mindst var problemerne med vejrtrækningen stort set forsvundet. Henry Hansen fik herefter lyst til at forsøge sig med blandinger af andre kendte racer. For at samle inspiration så han mod USA hvor man igennem flere år allerede havde haft et stort avls arbejde igang.


Ansatte og Hjælpere

Personale

Vi har stor focus på renlighed, så bokse bliver rengjort hver dag. Mad og vand skåle bliver vasket og vand skiftes 2 gange dagligt. Når alle disse opgaver er gjort bruges resten af dagen til alt omkring hundene. Alle voksne hunde luftes og nogle får tid i vores hunde gårde. Vi er så heldige at vi bor langt ude på landet og derfor kan nogle af hundene  løbe frit i dagstimerne. Hvalpe bliver leget med i vores lege rum og socialiseres. Dette er en stor opgave til tider hvor vi har flere kuld hvalpe. Men vi har heldigvis mange frivillige der elsker at hjælpe med især denne opgave i travle perioder. Alle hvalpe der er 4-16 dage gamle gennemgår daglig bio sensor program. Avls hunde er HD og AD undersøgt. På denne måde bør vi kunne sikre vores kunder bedst muligt mod dette i vores hvalpe. Vi har bofællesskab på samme adresse med 7 fastboende beboer som alle elsker at komme i kennelen. Dette er til stor glæde både for beboerne og hundene. Vi har et team af skolebørn som kommer flere gange om ugen og hygger med hvalpene. Ud over dette er børn, børnebørn og familie medlemmer også glade for at tilbringe tid her i ferien og weekender. Vi har 3 medarbejdere der har gennemgået DKK’s opdrætter uddannelse og prøver hele tiden på at følge op på ny information og forskning omkring hunde og opdræt.

Henry Hansen

Ejer og daglig leder af Kennelsemine. Uddannet DDK opdrætter.

Hanna Hansen

Medejer Kennelsemine. Står for regnskab og bogføring. Er altid villig til at give en hånd med i travle tider.

Antoinetta

Daglig leder for hunde holdet.

Den der sørger for alt det praktiske med og omkring opdræts delen. Uddannet DKK opdrætter.

Maria

Daglig leder for hvalpene.

Den der sørger for alt det praktiske med og omkring opdrætsdelen/træning

mette

Vores flexjobber

Hvalpe socialisering m.m

går ture med hunde.
Uddannet DKK opdrætter.

Sille

Christian

Alt muligmand. Står for vedligehold og hjælper hvor vi har brug for ham.

 
 

Beboer i fællesskabet. Altid villig til at hjælpe med rengøring og fodring. Elsker at gå ture med hundene 

Nogle af de skønne skolebørn der flere gange om ugen kommer og hygger med især hvalpene. Vi er dem en stor tak skyldig i deres arbejde.

Grunden til manglende fotos hos nogle af beboerne er at de ikke ønsker deres ansigter vist frem af personlige årsager.Kennelsemine